About

Woman By Earn is ontstaan vanuit een diepgewortelde passie. Al sinds haar jeugd was Erna Mostert gefascineerd door stoffen. Ze deed niets liever dan het tekenen van silhouetten en droomde ervan om haar eigen creaties te ontwikkelen. Haar scherpe oog voor detail en streven naar perfectie lieten haar vaak denken: ‘Dit kan beter’. En dus besloot ze in 2010 het heft in eigen handen te nemen.

Met een collectie van tien artikelen, waarvan sommige items nog altijd in de huidige collectie zitten, begon Erna aan haar ondernemersreis. Al snel ontving ze haar eerste bestelling. De rest is geschiedenis.

Woman By Earn

Letterlijk vertaald vanuit het Engels betekent ‘Woman’: vrouw. Waarom Erna heeft gekozen voor ‘Woman’? Omdat het kledingmerk zich richt op de individuele vrouw. De krachtige vrouw. De elegante vrouw die haar eigen gang gaat. De bewuste vrouw die onafhankelijk is. Erna’s naasten noemen haar Earn. Op zichzelf klinkt ‘Earn’ wat koel, gezien de Engelse vertaling ‘verdienen’, dus maakte ze er ‘Woman By Earn’ van. You have to earn it to buy it.

Puur, eerlijk, stijlvol én uniek

Puur, eerlijk, stijlvol én uniek. Dat is de filosofie achter Woman By Earn. Puur, omdat er wordt samengewerkt met transparante, betrouwbare fabrieken en ateliers. Eerlijk, omdat Woman By Earn iedereen gelijk behandelt. Stijlvol, omdat de collectie bestaat uit elegante silhouetten. Uniek, omdat Woman By Earn een eigen handschrift heeft. Niet alleen worden de kledingstukken in Nederland ontworpen, ook zit er voor ieder lichaamstype iets passends in de collectie. Van maat 34 tot 44, en van petit tot lang.

‘Woman By Earn moedigt een bewuste, duurzame benadering van modeconsumptie aan.’ – Erna Mostert